Pregătiți-vă formele, iar mai apoi începeți cu cântărirea sodei caustice NaOH. Măsurați și apa distilată necesară. Acum adăugați puțin câte puțin soda în apă, amestecând continuu, cu o lingură de lemn sau inox. Când toată soda este dizolvată lăsați să se răcească până la cca. 38-43 de grade. NICIODATĂ să nu puneți apa în sodă, ci întotdeauna SODA ÎN APĂ! Nu stați cu capul peste apa cu sodă fiindcă se degajă gaze. Dacă soda nu s-a dizolvat complet puneți vasul cu apa cu sodă pe o plită caldă sau pe bain-marie și încălziți. Amestecați până se dizolvă și lăsați apoi să se racească. Aveți grijă că soda pusă în apă rece produce creșterea temperaturii apei până la 80-90 de grade. Cantitatea de apă din rețetă trebuie să fie cuprinsă între 2,3 și 2,5 ori mai mare decât cantitatea de sodă caustică.