De ce săpun pentru păr? Pentru a avea un păr sănătos și viguros.

Praf, transpirație, sebum și produse de styling. În curățarea zilnică sau ori de câte ori este nevoie, cel mai la îndemână este utilizarea șamponului clasic, ales în funcție de recomandările producătorului și de bugetul disponibil. Șampoanele cu surfactați duri pot îndepărta aceste reziduuri oferind însă de multe ori o curățare prea agresivă, mai ales pentru părul uscat sau scalpul sensibil. Săpunul pentru păr, numit și șampon solid natural, este mult mai blând în acțiunea lui, curăță delicat și hrănește firul de păr în profunzime. Săpunul de casă pentru păr gras este cremos, curăță delicat și hrănește părul gras, moale și fin. Realizat manual prin metoda „la rece” (fără fierbere), păstrează intacte proprietățile ingredientelor folosite.

Conține:

  • ulei de ricin, cunoscut pentru proprietățile regeneratoare și nutritive pentru păr;
  • ulei de măsline, bogat în acizi grași, pentru hrănirea în profunzime a firului de păr;
  • ulei esențial de rozmarin, revitalizant pentru piele și scalp, combate mătreața și căderea părului;
  • ulei de cocos, puternic hidratant și spumant;
  • ichtiol, un ulei sulfuros folosit în medicină în tratamentul pielii cu probleme (dermatite, inflamații, combate excesul de sebum);
  • ulei esențial de mentă, conține teină, o substanță care stimulează sistemul circulator, are un efect răcoritor și energizant asupra părului tern și „lins” așa cum este cel gras, echilibrează nivelul ph-ului pielii, fapt ce inhibă producerea excesivă de uleiuri la nivelul scalpului.

Rezultat: un șampon solid, natural, deosebit pentru părul gras sau cu mătreață, dar și pentru părul normal.

Personal îl folosesc direct pe păr, spuma bogată curățând blând. Apoi clătesc, săpunesc din nou și las câteva minute acționând, practic, ca o mască hrănitoare. Pe urmă, clătesc din nou. Uneori, în ultima apă de clătire pun 2-3 lingurițe de oțet. Părul miroase superb, are o strălucire aparte, se îngrașă mai greu și este mai ușor de aranjat.