Ingredientele pentru tipuri de piele sunt cele bogate în: antioxidanți și vitaminele A, C, D, E, Omega 3 și 6, iar gama acid Linolenic ajută la întinerirea celulelor pielii. Uscat devitalizat – lipsa lipidelor (sebum) și, de regulă, asociat cu lipsa apei.

Acidul hyaluronic (moleculă mică) este cel mai puternic umectant natural, prin masaj, datorită greutății moleculare mici ale hialuronatului de sodiu, ce poate fi absorbit și “împins” cu uşurinţă în straturile profunde ale pielii, iar cel cu moleculă mare menține apa la suprafața pielii până la spălare sau demachiere;

Untul de shea este benefic pentru prevenirea vergeturilor. Conținutul ridicat de vitamina A și vitamina E ajută, astfel, la regenerarea celulelor având efecte anti-îmbătrânire, destinat hrănirii și protejării pielii.

Untul de shea nerafinat și neprocesat atenuează arsura de soare de pe corp și reduce considerabil petele roșii, buzele crăpate de vânt, înțepăturile de insecte, pielea uscată sau cu iritații, alergiile, respectiv boli ale pielii (psoriazis), acnee sau dermatită.

Untul de cacao asigură o bronzare naturală și uniformă, menține ph-ul optim al pielii conferindu-i un aspect mătăsos și strălucitor. Hrănește țesuturile și este un factor natural de protecție UV (SPF 4-6). Intensifică regenerarea și întărește rezistența pielii.

Untul de cacao neprocesat are puternice efecte anti-îmbătrânire datorită conținutului ridicat de antioxidanți, înainte și după expunerea la soare, deoarece fixează și uniformizează bronzul. Aduce beneficii oricărui tip de piele, datorită puterii mari de hidratare, având rezultate excepționale și asupra firului de păr. Poate acționa foarte bine și eficient asupra arsurilor solare sau vergeturilor.

Uleiul de rosa mosqueta are un mare conținut de acizi grași esențiali, de acizi grași nesaturați: oleic (15-20%), linoleic (44-50%) și linolenic (30-35%). Este bogat în vitamina C pentru îngrijirea tenului uscat și normal. Stimulează refacerea epidermei, promovează regenerarea celulelor din epidermă și a capacității sale de producție de colagen și elastină. Aplicarea constantă a uleiului de măceșe ajută, efectiv, la atenuarea cicatricilor și ridurilor, precum și la prevenirea îmbătrânirii, redistribuind pigmentarea și permițând eliminarea petelor. Este ideal pentru îngrijirea pielii afectate de soare sau solar și, în special, pentru pielea uscată, foarte uscată și post acnee.

Uleiul de cânepă are un conținut ridicat de Omega 3, 6 și 9. De asemenea, uleiul de cânepă este bogat în vitaminele A, B1, 2, 3, 6, C, D și E. Este rapid absorbit de către piele și previne pierderea apei din piele. Uleiul de cânepă este perfect pentru pielea uscată, deteriorată, iritată sau matură.

Extract de:

Mușețel (CO2) – Principii active prezente în extractul pur de mușețel: alpha bisabolol, chamazulene, matricină. Chamazulena, matricina și bisabololul sunt principii active cu rol antiinflamator de neegalat, bisabololul având în plus și rol antibacterian. De aceea, extractul de mușețel este de mare ajutor în îngrijirea tenului acneic, precum și a tenului sensibil. Este recomandat pentru tenul uscat și sensibil, pielea cu alergii, eczeme, tenul acneic sau cu imperfecțiuni (extractul de mușețel având și rol cicatrizant), tenul cuperotic, tenul iritat și tenul cu o piele uscată și crăpată.

Ulei esențial:

Lavandă, pentru toate tipurile de ten, inclusiv tenul matur și cel acneic, ten sensibil, arsuri solare, iritații, eczeme, psoriazis, înțepături de insecte, vergeturi, cuperoză.

 

Tenul deshidratat înseamnă lipsa apei. Există și tenuri grase deshidratate, dar este recomandat să fie incluse în creme. Uleiul, ca atare, NU HIDRATEAZĂ!!!

 

Uleiul de luminiță de seară (Evening primosa) are o sursă bogată de acizi grași nesaturați, în special de acid linoleic și gama linolenic, care sunt componente structurale ale membranelor celulare și conține vitamina F. Tratarea problemelor de piele și eczeme atipice are efect neutralizant al radicalilor liberi și efect de împiedicare a formării acestora.

Uleiul de migdale dulci este un ulei ușor și emolient, absorbit rapid de către piele. Este bogat în vitamina A1, B1, B2, B6 și alpha-tocopherol (vitamina E). De asemenea, uleiul de migdale dulci are un conținut ridicat de acizi Oleic, Palmitic și Linoleic, și beta-Sitosterol. Este ideal pentru pielea uscată, matură sau iritată.

Uleiul de germeni de grâu este folosit pentru pielea uscată, ușor comedogenic. După shea, are cea mai mare cantitate de vitamina E.

Untul de karite sau shea are formă de lipidă naturală.

Uleiul vegetal de măceșe (rosa canina sau rosa mosqueta) este unicul ulei vegetal care conține acidul Retinoic (vitamina A), agent de regenerare celulară. Acesta îl face valoros în îngrijirea pielii iritate și deteriorate, este bogat în acizi gamma Linoleic și Linolenic (vitamina F) care pot contribui la reducerea dimensiunii porilor pielii. Este foarte emolient și foarte uscat, fiind ideal pentru față, având efect de reîntinerire și contra îmbătrânirii pielii.

Uleiul din nucă de cocos are potențial comedogenic NU pentru pielea grasă și NU pentru nici un tip de TEN, doar pentru corp și mâini. Datorită conținutului bogat în acid lauric, uleiul de cocos este excelent pentru îngrijirea pielii uscate, iritate sau expuse excesiv razelor solare și a părului deteriorat. Conținut de acizi grași nesaturați: acid oleic, iar acizi grași saturați: acid lauric, palmitic, stearic și miristic, vitamina A, vitamina E.

Uleiul de gălbenele sau extractul conține esterii de faradiol. Sunt principii active cu proprietăți calmante și cicatrizante de neegalat. De aceea, extractul de gălbenele are efecte deosebit de benefice pentru pielea iritată și sensibilă. În plus, prezența beta-carotenului, precursor al vitaminei A, îi conferă acestui extract proprietăți antioxidante, fiind util pentru compozițiile cosmetice antirid. Este recomandat pentru tenul uscat și sensibil, loțiuni pentru după plajă, pielea cu dermatite, eczeme, iritații, inflamații, pielea uscată și crăpatături și tenul matur.

Extractul de vanilie conține vanilină naturală și compuși lipofilici din păstăi de vanilie. Este înzestrat cu proprietăți relaxante, aforidisiatice, stimulante și antiseptice.

Vitamina A (Retinol) este vitamina care regenerează celulele pielii, acționează asupra supleții pielii, regularizează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare, favorizează cicatrizarea cutanată și întreține vitalitatea dermei. De asemenea, menține integritatea și capacitatea de apărare a pielii, are efecte reale antirid și antiîmbătrânire și proprietăți antiacneice.

Tocopherol (Vitamina E) are un efect antiinflamator, imunostimulator, ce hrănește tenul și are un efect benefic asupra lipidelor, protejându-le contra oxidării. Antioxidantul protejează pielea de daunele generate de radicalii liberi și razele UV având efect de hidratare și anti-îmbătrânire. Este calmant și antiinflamator și, de asemenea, promovează epitelizarea și activitatea enzimelor proprii ale pielii.Ingrediente medicinale